Kupske noći – trodnevni program na više lokacija za sve generacije

ibb

Sve je spremno za Kupske noći – najveću gradsku turističku manifestaciju koja je i ove godine zamišljena kao spoj kulture, umjetnosti, zabave i sportskih natjecanja, a programi su namijenjeni svim generacijama. Program je danas i službeno najavljen na presss konferenciji u Turističkoj zajednici grada Siska:

”Ovogodišnje Kupske noći su malo drugačije od onih prethodnih, osobito stoga što moramo poštivati sve ovo što se događa, ali tome smo doskočili i organizirali program na više punktova. Dio programa će se, tradicionalno, odvijati na vodi, to su Kupska alka i Šikljada, a održat će se i Aeroshow. Tradicionalni Aero miting u Šašnoj Gredi se, na žalost, neće moći održati. Kulturni i zabavni program će se održavati duž cijele Šetnice, a dio će biti i u dvorištu Holandske kuće” – napominje direktorica Turističke zajednice grada Siska Mirjana Lahovsky Žličarić, dodajući da su na repertoaru koncerti, izložbe, predstave za djecu, filmske projekcije, bogata gastro i eno ponuda.

”Posebno se veselim ovoj manifestaciji zato što je zadnja manifestacija koju smo imali bila proslava Dana žena. Nakon toga je nastupio ‘lock down’, i ovo nam je sada prilika da usprkos svemu i svim ograničenjima ipak prodišemo i dokažemo da, sa svim svojim izazovima, ova 2020. godina može ponuditi ljudima i dobru zabavu i sport i kulturu i druženje”, poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kupske noći otvaraju se u petak poslijepodne Kupskom alkom, a nastavljaju u večernjim satima na Šetnici, uz gostovanje Teatra Puna Kuća s predstavom ”Bilo jednom jedno sunce” te koncertima Silente i Zarkoffa, a zatim poezijom na brodu Biokovo i filmskim projekcijama.
U subotu program počinje prijepodne predstavom za djecu ”Ljeto za 5 uz Šareni svijet”, nastavlja se Šikljadom koja počinje u 11 sati, a poslijepodne će obilježiti tradicionalni Aeroshow. Za glazbeni program u večernjim satima zaduženi su Patrik Walker Trio i Sara Renar.
Nedjelja ponovno donosi prijepodnevni program za djecu, poslijepodne se održavaju prezentacije sportova na vodi, a navečer gostuju Ivanka Mazurkijević i Mrle s programom ”Kišni razdraganci”.

Tijekom sva tri dana na Šetnici će biti postavljena izložba na temu ”Sisak kakav je bio nekada”, a dio programa održava se i u Holanskoj kući u kojoj će se sva tri dana održavati glazbeni programi i projekcije filmova.

”Veselim se što Kupske noći svake godine donose nešto novo i što nas svake godine naši partneri – Udruga Lađara, Udruga Lađarica Sisak, Aeroklub Sisak i UDVDR HR klub Vrbina iznenade nekin novim idejama i novim i boljim sadržajima. Drago mi je da je ove godine posebno veliku ulogu u organizaciji preuzela i Gradska galerija Striegl i mislim da je to sada jako dobro uigrana ekipa koja jamči da ćemo tri dana imati pregršt zabave za sve, od onih najmlađih pa do nas malo starijih. Dođite i bodrite naše lađare i sudionike Kupske alke, uživajte u sjajnom Aeroshowu, ili jednostavno dođite uživati u nekon od brojnih koncerata koji će biti na tri punkta. Koristim priliku da još jednom svima zahvalim na njihovom doprinosu ovoj manifestaciji jer bez brojnih volontera ali i profesionalaca iz udruga i naših partnera ovo događanje ne bi bilo moguće”, rekla je gradonačelnica.

KUPSKE_programski_jpeg

najčitanije