Kamo za vikend?

sisakportal-hr

261020211635291093.jpeg

Iako nas za vikend očekuje promjenjivo vrijeme, subota i nedjelja nam donose zanimljive događaje, kako u Sisku, tako i u bližoj okolici, a ukoliko niste među onim sretnicima koji su u mogućnosti “produžiti” jučerašnji praznik i otići iz grada, donosimo vam pregled zanimljivih događanja.

Osim uobičajene ugostiteljske ponude, subotnje jutro možete započeti odlaskom na izložbu, koja se održava u izložbenom prostoru Odjela za odrasle sisačke knjižnice, a postavljena je povodom Svjetskog dana izbjeglica.

Večernji subotnji termin donosi nam dva interesantna događanja. Prvo od njih predstavlja uvod u manifestaciju pod nazivom “Bojevi za Sisak A. D. 1593”  koje nam s početkom u 19:00 sati na Šetnici Slavoljuba Slave Streigla donosi predstavljanje festivala uz uprizorenje borbe viteških udruga koje sudjeluju na samom festivalu, a nakon toga slijedi koncert glazbenog sastava Codex.

Ukoliko ste ljubitelj ili ljubiteljica nešto čvršćeg zvuka, a pritom ste voljni donirati koju kunu za nastradale u nedavnim poplavama i pritom podržati četiri mlada lokalna benda, svratite do Kluba SKWHAT i spojite ugodno s korisnim.  Koncert se događa u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Sisak i Koordinacije udruga mladih grada Siska, a početak je u 21:00 sat.

Subotnje poslijepodne možete provesti i u kinu, a na rasporedu su dva filma. Od 18:00 sati možete pogledati dramu “Laku noć gospođice“, dok predstava u 20:00 sati donosi  veliki znanstveno-fantastični hit i spektakl “Godzilla“.
Filmovi su na rasporedu od 20. do 22. lipnja.

Nedjelja nam donosi već najavljivani festival “Bojevi za Sisak A. D. 1593”  koji svoja vrata otvara već od 10:00 sati i donosi pregršt zanimljivih i interesantnih događanja, te bogatu ugostiteljsku ponudu srednjevjekovnih specijaliteta po pristupačnim cijenama.

Ukoliko ste ljubitelj zrakoplovstva, nedjelju obavezno rezervirajte za 5. Memorijal Marijan Celjak.

Na aerodromu u Šašnoj Gredi posjetitelje očekuje na desetke letjelica svih vrsta, otkriva nam organizator Ivan Bionda -” Uspjeli smo sakupiti jedan respektabilan pograma u kojem će sudjelovati 22 zrakoplova i 20 padobranaca iz Splita, Rijeke i Zagreba.”
Posebnost ovogodišnjem programu daje humanitarna nota kojom se želi pomoći hrvatskim braniteljima.
Program počinje u 09:00 sati.

Za sve ljubitelje sportkog života, GO HDZ Sisak u nedjelju organizira biciklijadu povodom blagdana Sv. Akacija. Polazak je u 14:00 sati ispred katedrale Uzvišenja sv. Križa.