Je li vam hladno? Evo što kažu iz HEP – Toplinarstva kada kreće grijanje

imp

„U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti“, odgovorili su nam na naš upit o početku grijanja iz HEP – Toplinarstva, dodajući da Općim uvjetima nisu specificirani vremenski uvjeti koji moraju biti ostvareni za uključivanje grijanja.

 

Iz HEP-Toplinarstva poručuju da svakodnevno prate vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja.

 

Ukoliko krajnji kupci žele da se započne s grijanjem u njihovoj zgradi prije službenog uključivanja grijanja u svim zgradama spojenim na toplinski sustav, predstavnici suvlasnika zgrada trebaju HEP-Toplinarstvu uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja.
Da bi se zgradi uključilo grijanje, osim pisanog zahtjeva predstavnika stanara za uključivanjem grijanja, svi radovi na instalacijama grijanja u stambenim ili poslovnim prostorima moraju biti završeni.

 

 

najčitanije