Javno savjetovanje za Prijedlog Programa za razvoj volonterstva Grada Siska 2023.-2027.

Volonterski Program

Grad Sisak u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak (Volonterski centar Sisak ) provodi  proces izrade dokumenta Program za razvoj volonterstva Grada Siska za razdoblje 2023.-2027. godine. Grad Sisak nastoji promovirati aktivno građanstvo i participaciju građana u odlučivanju i oblikovanju lokalne zajednice. Volontiranje je jedan od načina na koji građani mogu preuzeti aktivnu ulogu u društvu i doprinijeti pozitivnim promjenama. Kroz volontiranje, građani mogu izražavati svoje talente, vještine i interese te aktivno sudjelovati u rješavanju lokalnih problema i unaprjeđenju kvalitete života.

 

Svrha Programa za razvoj volonterstva  je prepoznati, podržati i promicati jedinstvenu vrijednost i doprinos volontera i volonterki u našoj zajednici. Ovaj Program daje priliku Gradu Sisku da prepozna i naglasi koliko je volontiranje važno za dobrobit građana i društva.

 

Popunjeni obrazac potrebno je dostaviti na adresu elektroničke pošte: drustvene.djelatnosti@sisak.hr  zaključno do 10. srpnja 2023. godine. Po završetku savjetovanja, sve pristigle primjedbe/prijedlozi bit će razmotreni.

 

Polazište za izradu Programa su Volonterska politika Grada Siska za razdoblje 2015.-2020., Zakon o volonterstvu, Etički kodeks volontera i Nacrt za europsko volontiranje 2030.

 

OBRAZAC-SUDJELOVANJA-SAVJETOVANJA-SA-ZAINTERESIRANOM-JAVNOŠĆU

najčitanije