Izloženi natječajni radovi za natkrivanje klizališta

st

261020211635278769.jpeg

U galeriji Sv. Kvirin u Kockici otvorena je izložba natječajnih radova za idejno rješenje natkrivanja Športsko-rekreacijskog centra Zibelu, popularnog klizališta.

Priča o kojoj se govori već 40 godina, sada je napokon dobila i svoje prve konkretne rezultate. Natječaj je trajao do svibnja, pristiglo je mnoštvo dobrih i upotrebljivih radova, a komisija je odabrala i nagradila tri najbolja.

‘Natkrivanje je preduvjet za produženje sezone i napredak svih ledenih sportova u Sisku. Ovo je objekt koji na dnevnoj bazi prima preko 500 posjetitelja, što ga čini jednim od najvažnijih sportskih objekata u gradu’, rekao je resorni gradski pročelnik Goran Grgurač.

Prva faza bilo bi samo natkrivanje plohe, i ona bi mogla, ukoliko bude mogućnosti, krenuti već iduće godine. Druga faza bi bila izgradnja  potrebnih prostorija koje su nužne kod ovakvog objekta, kao što su svlačionice, prostorije za trenere, bolničare i slično. Završna faza bi bila zatvaranje te natkrivene plohe u ledenu dvoranu.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je kako je klizalište jedan od tri kapitalna projekta koji bi trebali unaprijediti život u Sisku.

‘Ovo je jedna od urbanih legendi u Sisku, uz revitalizaciju bazena u Capragu i želju građana za urbanim dnevnim boravkom, pješačkom zonom’, rekla je gradonačelnica.

Radovi na natkrivanju klizališta financirat će se iz HBOR-ovog kredita  koji je usvojen na prošloj sjednici Gradskog vijeća. S obzirom da je struka mišljenja ako su sva tri nagrađenja rada zadovoljila uvjete, kod odabira najboljeg rješenja glavnu će riječ imati upravo građani. Glasenje je još uvijek u tijeku na službenim facebook stranicama Grada Siska, a ako još niste, radove možete pogledati na izložbi koja ostaje otvorena za sve.

najčitanije