Ikić Baniček: 'Pješačka zona dat će novi elan ugostiteljstvu i trgovini'

st

Radovi na izgradnji pješačke zone, koji su započeli prošlog tjedna, trenutno su u fazi uklanjanja postojeće stare kolničke konstrukcije, nakon čega slijedi izrada nove konstrukcije i popločenje kamenim kockama. Završna faza obuhvatit će urbanu opremu i hortikulturno uređenje.

A ovih dana stigao je i prvi draft prometne studije stručnjaka s Prometnog fakulteta koja potvrđuje da je pješačka zona pun pogodak, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Studija je potvrdila da je čak 38% Siščana kao mjeru za unaprjeđenje kvalitete života u gradu istaknulo izgradnju pješačke zone. Pokazala je i kako će se izgradnjom pješačke zone u Kranjčevićevoj i dijelu Ulice Stjepana i Antuna Radića ne samo revitalizirati ovaj dio Siska, već će se dati i novi elan i život trgovini i ugostiteljstvu, tako da možemo reći da smo ‘pogodili u sridu’ sa željama Siščana.’

Priče kako će obrtnicima i ugostitaljima patiti posao, kaže gradonačelnica, nisu utemeljene.

‘Svi obrtnici i stanari su za vrijeme radova dobili bespatno parkiranje u gradu. Što se tiče njihovog prometa, sve će se kompenzirati tijekom rujna kad u novoj pješačkoj zoni naraste vrijednost njihovih nekretnina i produži se sezona terasa. Na sastanku s ugostiteljima dogovorit ćemo unificiranu urbanu opremu za terase. Pravila igre će biti ista za sve’, rekla je Ikić Baniček.

Gradonačelnica je još dodala kako informacije o popločavanju preko stare infrastrukture nisu istinite, te kako će sve dotrajale vodovodne cijevi biti sanirane.

Izvođač je za završetak radova dobio rok od 60 radnih dana, u sezoni godišnjih odmora i školskih praznika, kad će to najmanje ometati građane, a ukupna vrijednost radova je 9 milijuna kuna.

najčitanije