Iduću subotu II. Sisački bike fašnik

imp

Bike Fašnik 2

Veljača je tradicionalno vrijeme poklada (ili maskenbala, mesopusta, fašnika,…), kako god da se naziva. Ti su dani obilježeni šarenilom i dobrom zabavom. To je mjesec u kojem se možemo pretvoriti u što god želimo, a da nas pritom nitko ne smatra čudnim.

 

U što će se Siščani maskirati vidjet ćemo u fašničkoj povorci koja će Siskom prošetati u subotu, 11.veljače.

I ove će godine povorku predvoditi biciklisti u II. sisačkom bike fašniku. „Biciklistička ekipa Kraljevi organizira II. sisački bike fašnik, odnosno biciklijadu pod maskama. Svaki sudionik morat će imati bicikl i masku, a osobe mlađe od 12 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe.“, najavio je Fran Jerkić, iz Biciklističke ekipe Kraljevi.

 

Planirana ruta nije dugačka i rekreativnog je karaktera kako bi što više ljudi, dodaje Jerkić, u njoj moglo sudjelovati. „Vozimo se ravničarska ruta u duljini od 10-ak km po biciklističkim stazama. Na planiranoj etapi nalazit će se jedna stanica sa okrjepom, a na samome cilju sudionike očekuje slatka zakuska, kuhano vino, čaj i tombola.“

II. sisački bike fašnik starta u subotu 11.veljače u 11.30 sati s terase Malog Kaptola (na istoj lokaciji je i cilj biciklijade). Prijave na terasi Malog Kaptola počinju već od 10 sati, kotizacije nema, potrebno je ponijeti dobru volju, masku i bicikl.

 

 

najčitanije