Nikoli Perkoviću nagrada za životno djelo, Vedrani Šimić za sportska postignuća u šk.god. 2021./2022.

Hrvatski školski sportski savez održao je Svečanost školskog sporta kako bi nagradio i dodijelio priznanja najuspješnijim pojedincima i sportskim društvima koji su se svojim radom u programima i ostalim aktivnostima posebno istaknuli u području školskog sporta.

 

 

Nagradu za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta HŠSS dodijelio je jednom od istaknutih lica školskog sporta, počasnom predsjedniku Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikoli Perkoviću, koji je kao predsjednik u posljednjih 12 godina, ali i kao odgojno-obrazovni radnik više od 40 godina prije, sustavno unaprijedio i razvio školski sport kakav danas postoji, a koji okuplja više od 60 000 djece u svojim aktivnostima i programima.

 

 

„Ovo je najveće priznanje koje sam dobio u životu, a sve s posebnim veseljem i zadovoljstvom jer sam okružen upravo vama – divnim, dragim ljudima koji su tolike godine sa mnom radili za dobrobit školskog sporta. Hvala vam na svemu“, rekao je Perković.

 

 

Perković je, podsjetimo, 2020. godine dobio županijsku nagradu za životno djelo. Nikola Perković bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

vedrana simic

Na dodjeli nagrada predstavljen je Godišnjak školskog sporta za proteklu školsku godinu, nagrađeni su istaknuti profesori iz svih županija Republike Hrvatske te najuspješnija školska sportska društva osnovnih i srednjih škola – učenici koji su osvojili mnoge medalje, čak i neke međunarodne.

 

Nagradu je osvojila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture iz OŠ Viktorovac Vedrana Šimić.  Učenici Viktorovca su prošle godine pod vodstvom prof. Šimić postali državni viceprvaci u odbojci.

 

 

 

izvor/foto: Hrvatski školski sportski savez

 

Foto:

najčitanije