Happy kids OŠ Galdovo

sisakportal-hr

Predstavnici Dječjeg foruma Happy kids Osnovne škole Galdovo danas su gradonačelnici Kristini Ikić Baniček uručili pohvalu koju je Grad Sisak dobio za uspješno provedenu akciju „Ruke dobrote za zdravlje“ na godišnjem savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece” koje je održano u Zagrebu. Tijekom akcije, članovi foruma prikupljali su novčana sredstava za pomoć najmlađim sugrađanima, a inicijatori svih humanitarnih akcija bile su voditeljice Dječjeg foruma Kate Friš i Željka Mikić-Kraker.
– Dječji forum Happy kids je zapravo aktivnost Društva Naša djeca. Postojimo već pet godina i svojim smo aktivnostima poznati u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo po našem angažmanu u humanitarnim akcijama. Djecu upoznajemo s dječjim pravima i kako ih ostvarivati, učimo ih toleranciji, međusobnom razumijevanju, ali i kako djelovati u lokalnoj zajednici – rekla je Željka Mikić-Kraker, pedagoginja OŠ Galdovo.
Inače, dvije su forumašice bile i predsjednice Dječjeg gradskog vijeća Grada Siska, a jedna od njih Lea Blažević također je danas bila na prijemu kod gradonačelnice koju je upoznala s radom Dječjeg GV-a.
-U mom mandatu smo se bavili ekologijom, jer Sisak je uvijek bio na glasu kao zagađeni grad, a mi smo zaključili da nije baš takvo stanje kakvo se prikazuje u medijima. Bavimo se također dječjim pravima, potičemo djecu da pomažu drugoj djeci, ali i drugima pogotovo starijim osobama – rekla je bivša predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.
Gradonačelnica je obećala pomoć i podršku Dječjem forumu te je najavila dolazak na sjednicu Dječjeg gradskog vijeća na čijem je čelu odnedavno učenica OŠ 22. lipanj Petra Golem koja je također danas prisustvovala prijemu kod gradonačelnice.