Idejno rješenje za rekonstrukciju škole i izgradnju vrtića u Galdovu

mradenovic

Grad Sisak je krajem prosinca prošle godine s tvrtkom Proarh Mateković sklopio ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za odgojno-obrazovni kompleks Galdovo. Iz Grada javljaju kako je tvrtka izradila idejno rješenje rekonstrukcije postojeće osnovne škole i izgradnje novog dječjeg vrtića u Galdovu.
Škola će nakon rekonstrukcije moći primiti 300 djece u 14 razrednih odjela dok će novi dječji vrtić imati 6 skupnih jedinica, 4 vrtićke i 2 jasličke te će moći primiti oko 120 djece. Obzirom na vanjske prostorne mogućnosti, projektom je obuhvaćeno i uređenje sportskih terena te izgradnja prilazne ceste i parkirališta.
Vrijednost projektne dokumentacije je 660.000,00 kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira iznos od 455.400,00 kuna, a Grad Sisak preostali iznos od 204.600,00 kuna.
Nakon ishođenja posebnih uvjeta za izradu glavnog projekta, tvrtka Proarh Mateković ima rok 60 radnih dana za izradu glavnog projekta, a potom slijedi ishođenje građevinske dozvole. Projekt izgradnje odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo bit će nominiran za financiranje na neki od raspoloživih EU fondova.
Nacrte možete pronaći ovdje.

najčitanije