Građanska inicijativa brine o starijim i nemoćnim osobama

imp

Devet žena zaposleno je u Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ putem poticajnih mjera za zapošljavanje na pružanju usluga pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Od ugovornog tijela – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Sisku, preuzele su radne pregače, tekstilne torbe i majice s istaknutim znakovima koji ukazuju da se radi o projektu financiranom sredstvima EU.
Zaposlenicama su podijeljeni i info-leci „Preporučene mjere zaštite zdravlja za starije osobe kod izlaganja visokim temperaturama zraka iznad 30ºC”. Preporuke su to koje je pripremio Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u Zagrebu u suradnji s Referentnim centrom Ministarstva zdravlja RH za zaštitu zdravlja starijih osoba Službom za javnozdravstvenu gerontologiju.
„Žene će pružati pomoć i podršku unutar ovog projekta za više od 90 osoba na području grada Siska. Svakome od korisnika će pročitati ove za zdravlje iznimno važne informacije i ostaviti im primjerak info-letka” – pojasnio je Tihomir Lavor predsjednik Građanske inicijative.

najčitanije