Grad prodaje velike parcele u Pračnu i Južnoj industrijskoj zoni

imp

Parcela Grad 672 6 18

Grad Sisak raspisao je natječaj za prodaju nekoliko oranica i jednu parcelu šume u gradskom vlasništvu, a koji su smješteni na području Južne industrijske zone i zone Pračno.

 

Jedna od parcela na kojoj je šuma je površine od 43.777 m2, a početna cijena iznosi 380.216,82 EUR.
Tri oranice, smještene jedna do druge, imaju zajedno površinu od gotovo 38 tisuća m2, a početna cijena za te parcele je 468.000 EUR.

 

Parcela Grad 2651

 

Parcele se nalaze se na području koje je prostornim planom određeno za poslovno proizvodnu i industrijsku namjenu.

 

Parcela Grad 672 6 18

 

Ponude moraju biti zaprimljene do 24. svibnja 2024. godine u 12 sati, bez obzira na način dostave.
Javno otvaranje ponuda bit će 24. svibnja u 12 sati u prostorijama gradske uprave u Sisku, Ljudevita Gaja 2a, na kojem mogu biti nazočni ponuditelji ili njihovi ovlašteni predstavnici.

 

 

Dodajmo kako se u neposrednoj blizini nalaze parcele u vlasništvu tvrtke Renaissance Real Estate d.o.o. iz Zagreba, iza koje stoji ukrajinski poduzetnik Andrii Matiukha, vlasnik FavBeta, lanca kasina i kladionica i koji je pokrenuo projekt Petrinja Chicken Company.

 

Ta je tvrtka od Grada Siska proteklih mjeseci kupila već dvije velike parcele u Južnoj industrijskoj zoni gdje je samo u kupnju te zemljišta već investirao više od dva milijuna eura.
Na tim parcelama planira gradnju velike tvornice za preradu pilećeg mesa, dok bi drugi pogoni njegovog 500 milijuna eura vrijednog projekta proizvodnje piletine obuhvatio ukupno 350 hektara zemljišta rasprostranjenih po 24 lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pilići Parcela 1 Pilići Parcela 2

Najveći su im izazov kažu, imovinsko-pravni odnosi s obzirom na to da otkupljuju privatna zemljišta. Postrojenja i peradarnici iziskuju pozamašne količine zemlje, stoga se parcele moraju okrupnjavati.

 

Kako piše Forbes izgradnja tvornice pilećeg mesa Petrinja Chicken Company ide prema planu. Radovi na projektu koji otvara 3.500 radnih mjesta kreću početkom iduće godine.

 

 

 

Foto – Uređena zemlja

najčitanije