Grad dodijelio 30 stipendija

pm

261020211635284503.jpeg

Ugovor o stipendijama je podjeljen 30 studenata našeg grada, kojima će ovaj simbolični iznos biti na raspolaganju tijekom ove akademske godine. U gradskom programu stipendiranja sudjeluje i OTP banka, koja je u okviru svog “Programa društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu“ za ovu svrhu i ove godine, po peti put, osigurala iznos od 100.000,00 kuna. Grad Sisak je u proračunu za 2015. godinu osigurao 500.000,00 kuna za studentske stipendije. Natječaj je objavljen 21. listopada 2014. godine u Večernjem listu i na službenim web stranicama Grada Siska, a Odluku o dodjeli stipendija i rang listu kandidata donijelo je Povjerenstvo za dodjelu stipendija i objavilo ih na web stranicama i oglasnoj ploči u sjedištu Grada Siska.
Na ovaj način Grad ima za pokazati da ima mlade i perspektivne intelektualce, koji osvjetljuju obraz našeg grada i pokazuju da je svijetla budućnost pred nama. Studentima se obratio sisački dogradonačelnik Marko Krička i dao savjet:
“Želim vam prije svega čestitati, vi ste ovo zaradili svojim znanjem. Želim vam naglasiti, pošto vam nisam roditelj, da studiranje nije samo učenje, već bogat društveni život. Nije sve u knjizi, ali znanje je ono što će odrediti vaš put i iskoristite ga“ rekao je Krička.

Foto: Edina Zuko

najčitanije