Ekološka šatorijada na Savi

mradenovic

261020211635232698.jpeg

Odred izviđača Tri rijeke – Sisak u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske te uz podršku Grada Siska organizira 22. i 23. lipnja Ekološku šatorijadu na Savi. Izviđački kamp bit će postavljen na području bivše ORE u Galdovu, gdje će uz boravak u prirodi, igre, druženje uz vatru i noćenje pod šatorima izviđači, ali i svi drugi zainteresirani građani, uređivati zelene površine i savsku obalu.
Dio očišćene zelene površine uredit će se u izviđački park s učionicom u prirodi, koji je dio sporazumne suradnje Grada Siska i Saveza izviđača Hrvatske, na temelju koje je Grad Sisak dobio status Grada prijatelja izviđača.
Cilj Ekološke šatorijade na Savi je animiranje djece i mladih sa sisačkog područja i popularizacija izviđačkog pokreta. Izviđački park pokraj Save služit će ekološkoj edukaciji izviđača i sisačkih osnovnoškolaca.
Organizatori pozivaju sve zainteresirane, mlade i odrasle, da se pridruže Ekološkoj šatorijadi na Savi. Dovoljno je ponijeti svoj šator i ostalu opremu potrebnu za noćenje na otvorenom te bočicu za vodu. Organizator će osigurati večeru i doručak, pristup pitkoj vodi i sanitarnim prostorijama.
Zainteresirani svoje sudjelovanje mogu najaviti u Odred izviđača Tri rijeke – Sisak putem maila oi.tririjeke@gmail.com ili na broj 091 5923 488.

najčitanije