Đuroković: “Poduzimamo mjere i činimo sve da spremno dočekamo vodeni val“

imp

Nasip Galdovo 0408 10

Na Savskom nasipu u Galdovu, na području bivše ORA-e, trenutno se izvode radovi ojačavanja i navoza zemlje zbog prijetnje velikog vodenog vala koji se očekuje tijekom ove noći.

 

 

Nasip su u poslijepodnevnim satima obišli župan Ivan Celjak, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

 

Noćas se očekuje izuzetno veliki dotok između 3200-3600 m3 u sekundi što je vodostaj na razini onoga iz 2010. godine kad su bile poplave na velikogoričkom području. Naravno, u skladu s tim prognozama o čemu smo obavješteni tek negdje poslije 13 sati, čime je očigledno da je ta silina vodenog vala i količina kiše iznenadila i kolege iz Slovenije, poduzimamo mjere i činimo sve da bismo spremno dočekali taj vodeni val.“, izjavio je Đuroković.

 

 

Ministar Božinović i župan Celjak obišli su i stanare stambene zgrade u Sisku u Savskoj ulici koja se nalazi u blizini nasipa koji je oštećen u potresu. Sve su službe na terenu obzirom na vodeni val koji se očekuje iz Slovenije.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije