Deset godina uspješne suradnje Željezare Sisak i Netkisa

imp

261020211635276649.jpeg

Zagrebačka tvrtka Netiks ove godine bilježi čak deset godina uspješne suradnje sa Željezarom Sisak. Netiks je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području projektiranja, instalacije i održavanja računalnih mreža te distribucije telekomunikacijske opreme, a cijelo desetljeće održava i unaprjeđuje komunikacijsku mrežu Željezare Sisak.
Suradnja je počela 2004. godine, kada je Željezara Sisak investirala u razvoj svoje optičke telekomunikacijske strukture, a sve u svrhu razvoja i poboljšanja poslovanja. Netiks je uspješno zamijenio zastarjeli sistem postojeće zračne pošte magistralnim optičkim prstenom koji je integrirao sve postojeće proizvodne hale s prostorijama Uprave. Bez obzira na to što se u narednim godinama mijenjao vlasnički odnos u Željezari, Netiks je ostao stalni i pouzdani partner i redovito su se izvodile potrebne implementacije komunikacijske mreže.
Posljednja velika rekonstrukcija komunikacijske strukture izvedena je 2013. godine, kada je Željezaru Sisak akvizirao talijanski partner ABS. Investirano je ukupno oko 200 milijuna eura u izgradnju potpuno novog pogona najsuvremenije Čeličane. Tom prilikom je izgrađen treći optički prsten, takozvani prsten C koji je integrirao i nove radno-proizvodne cjeline, a pogotovo postrojenja unutar hale nove Čeličane. Položeno je više od deset kilometara mnogožilnih optičkih i bakrenih kabela i pripadajuće spojne opreme. Vrijednost te faze projekta za Netiks iznosila je više od milijun kuna.
„U Netiksu se osobito ponosimo dugovječnim poslovnim suradnjama. One su dokaz uspješnog poslovanja i rezultat velikog truda i stalne edukacije svih naših zaposlenika. Iznimno nam je drago kada naš rad doprinese rastu i razvoju tvrtke kao što je Željezara Sisak, koja zapošljava stotine zaposlenika i potiče gospodarski razvoj Siska kao i gospodarstva Hrvatske u cjelini.“ – izjavio je Sead Dubravić, direktor i vlasnik tvrtke Netiks.
Netiks i Željezara Sisak nastavit će suradnju kao i do sada, proširivanjem i nadogradnjom mreže sukladno zahtjevima Investitora.

najčitanije