Dadasović: "Nema te cijene i funkcije zbog koje bismo se priklonili SDP-ovom ili HDZ-ovom taboru"

nn

251020211635198762.jpeg

Prošlo je gotovo mjesec dana od prvog kruga lokalnih izbora, na kojem je izabran i novi saziv Gradskog vijeća Grada Siska. Podsjetimo, kandidacijske liste HDZ-a i SDP-a dobile su svaka po osam vijećnika, Domovinski pokret i Kandidacijska lista grupe birača Zorana Sertića po jednog, dok je Kandidacijska lista grupe birača Bojana Dadasovića osvojila tri mjesta. Obzirom da je za većinu u Gradskom vijeću potrebno 11 vijećnika, upravo Dadasovićeva nezavisna lista mogla bi imati ključnu ulogu.

„Nezavisna lista će se ponašati konstruktivno i sve dobre ideje i projekte koji će se predlagati će podržati i usvojiti, no na određeni dio akata, pogotovo u financijskom dijelu, ćemo imati primjedbi i amandmana, počevši vjerojatno od proračuna. Što se tiče suradnje, ona će biti isključivo konstruktivna i od prve sjednice Gradskog vijeća će naša lista imati svoje prijedloge za Gradsko vijeće, a sve u cilju da se ojača funkcija Gradskog vijeća“, rekao nam je nositelj liste Bojan Dadasović, naglasivši da se neće prikloniti niti koalirati ni s jednom strankom, već će odlučivati posebno o svakoj odluci i projektu – bez obzira na pritiske i nemoralne ponude kojih je, dodaje, bilo.

„Bilo je i nemoralnih ponuda i pritisaka i svega onog ružnog što politika nosi sa sobom, međutim to nije pokolebalo niti mene niti moje druge dvije vijećnice i mi smo tu vrlo čvrstog stava i jasno ćemo reći – niti ovaj grad ovisi o nas troje koji smo nova politička snaga, niti treba svu krivnju unaprijed svaljivati na tri vijećnika Nezavisne liste. Tu su dva koalicijska bloka koji bi prvi trebali sjesti za stol i razgovarati. Uporno se provlači teza da smo mi ti o kojima sve ovisi – ne ovisi o nama ništa, mi smo tek na početku i mi smo ti koji trebamo djelovati kako bismo dalje širili i gradili svoju priču, što i radimo“, ističe Bojan, dodajući da je ovo prvi put u 30 godina da je neka lista ostvarila ovako respektabilan rezultat.

„Ne pada nam napamet sad prokockati povjerenje 2600 Siščana i nema te cijene, te funkcije i te sinekure ili nekakvih dogovora ispod stola zbog kojih bismo se mi priklonili jednom ili drugom taboru. Nije lako, no mi ćemo na tome ustrajati i morat ćemo se naučiti da od sad u Gradskom vijeću postoji drugačija slika i da će se ovaj grad morati voditi s puno kompromisa. Sve drugo je silovanje demokracije i volje birača, a to je meni potpuno neprihvatljivo“, naglašava Dadasović.

Ono što im sad predstoji je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, ali i osnivanje ogranaka njihove Nezavisne liste – poručio je Bojan Dadasović.

najčitanije