Čudnovate zgode baruna Műnchausena

sisakportal-hr

261020211635291616.jpeg

U sklopu KULturnog LJETA KKV 2014. sisačku najmlađu publiku ponovno će razveseliti glumci Gradskog kazališta Sisak i to s predstavom Čudnovate zgode baruna Műnchausena. Predstavu je režirao Silvije Vadla, a u njoj glume Marko Hergešić i Filip Detelić.

Bujna mašta ili krupna laž? Ovo pitanje se nameće svakom onom koji se susretne s klasičnim djelom Rudolfa Ericha Raspea “Čudnovate zgode baruna von Műnchausena”. Predstava za djecu Gradskog kazališta Sisak, vesela je komedija u kojojse najmlađoj publici objašnjava da je laganje nešto ružno ali je maštanje nešto prekrasno i poželjno. Barun von Műnchausen bio je stvaran lik koji je služio kao plaćenik u ruskoj vojsci tijekom rata s Turcima, a na glas kao lažac je došao preuveličavajući svoje zasluge i pričajući svoje nevjerojatne dogodovštine na dugim večernjim plemenitaškim zabavama.

Predstava se igra u subotu, 7. lipnja u 11 sati u Starom gradu.

Prije predstave u Starom gradu u 10.15 sati sudjelovat će polaznici Dječjeg vrtića Ciciban te korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Sisak sa svojim programom.
Ulaz je besplatan, a u slučaju kiše predstava će se održati u Domu kulture Sisak.