Certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ potvrdilo 95 proizvođača

imp

Sisačka tržnica već se godinama može pohvaliti da je Tržnica s najviše certificiranih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Ove je godine 95 proizvođača potvrdilo certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ s kojim se garantira da su proizvodi, koji se kupuju na Gradskoj tržnici Sisak od certificiranih proizvođača uzgojeni u poljima i plastenicima poljoprivrednih proizvođača u kontroliranim uvjetima te se svakodnevno svježi nude kupcima i posjetiteljima tržnice.
„Zahvaljujući našim vrijednim i brojnim poljoprivrednim proizvođačima Gradska tržnica Sisak dobiva 10 godina za redom status Certificirane seljačke tržnice. Povjerenstvo za nadzor sastavljeno je i odobreno od Udruge hrvatskih tržnica od članova: Savjetodavne službe SMŽ, Gradske tržnice Sisak i Grada Siska u 20 radnih dana obišlo je 95 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Među certificiranim posebno treba istaknuti jedne od najvećih poljoprivrednih proizvođača po površinama koje obrađuju i svakodnevno ih transportiraju na našu tržnicu, koji su s otvorenjem tržnice Kontroba 1989. godine započeli ulaganje u svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva te nakon 29 godina mukotrpnog rada gdje svi članovi obitelji rade na njivama i plastenicima, kako bi se naši sugrađani mogli pravilno i zdravo hraniti te njegovati i oblikovati svoj životni stil. Upravo zahvaljujući obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima: Nenada, Jasne i Borisa Aleksić i Gordane, Nadice i Dejana Šulog iz Velikih Zdenaca, Mate Šutić iz Ilovskog Klokočevca, Zlatka Tumpak iz Martinske Vesi, Gorana Zemana iz Rečice Kriške, Damira Milaka iz Lukavca Posavskog, Tihomira Šplehar iz Velike Ludine, Ivana Tomac iz Gornje Jelenske, Dragutina Mihalić iz Palešnika, Ivice Mlađenović iz Desnog Dubrovčaka, Vesne Jagatić iz Siska, Štefice Trsoglavec iz Sibića, Miše i Irene Perković iz N.S. Palanječkog, Renate Davosir iz Gornje Gračenice, Adrijane Volgemith i Igora Volgemuth iz Hrastelnice, Gorana Šnajdera iz Velike Ludine, Vrtlarije Čičić, Borisa Mirilović i Marinka Crnković možemo reći da je Gradska tržnica Sisak jedna među najuspješnijim certificiranim seljačkim tržnicama u RH. Ne trebamo zanemariti ni manje poljoprivredne proizvođače koje je povjerenstvo obišlo od 25. do 29. svibnja: Blaženka Begić iz Siska, Mirjana Zorko iz Kutine, Nikola Gvojić iz Bjelnika, Radojka Zdjelar iz Siska, Ankica Tomašinec iz Hrastelnice i Mijat Rašić iz Grabričine.“, kažu iz Gradske tržnice Sisak.
Svečana dodjela certifikata na tržnici Kontroba održat će se 16. lipnja od 9 sati.

najčitanije