"Bijesna Glista" u Sisku prva rođendaonica s Halal certifikatom u Hrvatskoj

nn

251020211635198783.jpeg

Rođendaonica Bijesna Glista u Sisku prva je rođendaonica u Hrvatskoj koja je dobila HALAL certifikat, poseban certifikat islamske zajednice.

„Halal kvaliteta je zapravo nešto što je dozvoljeno, u prvom redu Muslimanima i Muslimankama od rođenja do smrti, mada je on danas zapravo globalno prisutan je znači jednu dodatnu kvalitetu. Vi kada uspostavite jedan dodatan sustav kontrole pripremanja i narudžbe namirnica, proizvodnje i pružanja usluge, vi time podižete razinu svoje kvalitete. Radi se o jednom rastućem tržištu i zato se brojne kompanije u Hrvatskoj upravo odlučuju na Halal certifikat, kako bi otvorile nova tržišta i pojačale izvoz. Također, postoji taj uslužni segment, poglavito u turizmu, gdje se nude usluge gostima koji traže Halal.

Danas smo ovdje jer uručujemo Halal certifikat jednoj novoj djelatnosti s kojom se do sad nismo susretali i baš nam je zadovoljstvo da je to u Sisku u jednoj rođendaonici jer smatram da je odgoj koji Bijesna Glista provodi vrlo važan i da nam odgoja općenito fali. Ovaj certifikat znači da svi korisnici ovakvih usluga koji žele konzumirati Halal, mogu bez ikakvih dodatnih pitanja to konzumirati i koristiti te usluge, i ponovno ističem – ne samo Muslimani, nego svi koji žele provjerenu dodatnu kvalitetu hrane i usluga“, objasnio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete u Hrvatskoj, koji je certifikat uručio Margareti Horžić i Gabrijeli Johi, vlasnicama Bijesne Gliste.

20210608_141026 20210608_140837

„Vjerojatno mnogi znaju za Bijesnu Glistu, ali ne znaju da je to osim rođendaonice centar za kreativni odgoj. Danas slavimo 8. rođendan i izuzetno nam je drago što smo dobili Halal certifikat – dakle to je poseban način ishrane islamske vjerske zajednice i dugo smo radili na tome, to je dio naše poslovne strategije, i pri tom ne mislim samo na dobivanje ovog certifikata, nego na širenje jednog zajedništva i tolerancije na sve kulture i vjeroispovijesti, jer kod nas stvarno dolaze djeca raznih kultura i pripadnici ranzih vjera. Djelujemo kao udruga i stalno promišljamo koja je naša poslovna politika i u kojem smjeru želimo ići. Naravno da su najomiljeniji rođendani, no mi želimo zagrebati malo dublje. Tako smo za vrijeme potresa, kad smo vidjeli da su djeca u dosta lošem psihičkom stanju, imali besplatne igraonice koje su se zvale „Igrom protiv panike“ i došle su nam stotine djece koje smo kroz relaksirajuće sadržaje i uz pomoć stručnih suradnika opuštali. Naša poslovna politika ide upravo tim putem i Halal je jedan dio toga. Mislim da je to jedna lijepa vijest i jedna kruna našeg nastojanja da napredujemo u svim smjerovima i da kroz djecu širimo toleranciju i informiranost o tome koliko smo isti i različiti“, rekla je Margareta Horžić, vlasnica rođendaonice i igraonice Bijesna Glista.

20210608_141201 20210608_14085120210608_142007 20210608_140814

Danas dobivenim Halal certifikatom koji vrijedi tri godine, ova rođendaonica nudi ambijent i ozračje i za onu djecu koja žive i osjećaju vrijednost islamske vjere u svom životu – ističe i predstavnik islamske zajednice Sisak, glavni imam Alem ef.Crnkić.

„Čestitam vlasnicama rođendaonice i igraonice koje su pokazale jedan senzibilitet i osjećaj za bogatstvo različitosti i druge kulture koje upražnjavaju svoje vrijednosti i svoje vjerske osjećaje. Ovo je jedan jako lijep iskorak i prekrasan čin i drago nam je da je naš Sisak koji je u mnogim stvarima prvi, sad i prvi grad s Halal rođendaonicom i igraonicom“, naglasio je imam Alem ef.Crnkić.

najčitanije