Izaslanstvo Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj posjetilo Sisak i Petrinju

mradenovic

Sisak i Petrinju danas je posjetilo izaslanstvo Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj predvođeno muftijom Azizom ef.Hasanovićem. U izaslanstvu su bili predstavnici veleposlanstava Turske, Azerbejdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka.
„Islamska zajednica u Hrvatskoj nastoji na sve moguće načine biti s onima koji su u potrebi i na ovaj način animiramo cijeli svijet. Ovo je prvi dolazak, imamo još barem jedan ili dva ovakva dolaska u planu sa nerezidentnim veleposlanicima u RH koje ćemo također uključiti u ovo. Tu smo da pomognemo i budemo sa svima koji su u potrebi i zahvaljujem gradonačelnici na ustrajnom radu u ovim teškim trenutcima“, kaže Aziz ef.Hasanović.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček napomenula je kako je pomoć Mešihata počela dan nakon potresa.
„Na današnji posjet veleposlanika i muftije ne gledamo samo na simboličnoj razini. Pomoć je počela pristizati već dan nakon potresa i kroz kuhinju koja je uspostavljena u Merhametu koja ispostavlja preko 200 obroka svojim korisnicima gdje je Mešihat uvelike pomogao i kroz konkretnu pomoć Turske i TIKE koji su isporučili i hranu, deke, higijenske potrepštine, kontejnere. Neke od zemalja bit će nam od iznimne pomoći pri obnovi jer su sa područja koje imaju problema s potresima, a time i iskustva sa brzom sanacijom i gradnjom. Bit će mi izuzetno dragocjeno čuti njihovo mišljenje o tome. Sigurna sam da ovo nije prvi posjet i da nas muftija i suradnici neće zaboraviti. Bili su uz Sisak i u dobrim i u lošim trenutcima i Sisak to svakako cijeni“, kaže Ikić Baniček.

najčitanije