Akcijom „Volim Kupu trajno“ i ove godine čišćenje korita Kupe

imp

„Volim Kupu trajno“ naziv je ekološke akcije čišćenja korita rijeke Kupe koja se u Sisku već tradicionalno održava unatrag 27 godina.

 

Tijekom akcije, koja će se održati 11.lipnja s početkom u 11 sati, čistit će se korito rijeke Kupe na potezu od Mosta Gromova do Starog mosta i time ukazati potreba za očuvanjem čistoće naših rijeka kao i potreba očuvanja biljnog i životinjskog svijeta.

 

Organizatori, a to su Ronilački klub Sisak, Kajak kanu klub Odra, Zajednica športskih ribolovnih udruga Sisak, Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Turistička zajednica grada Siska, ovom akcijom žele promovirati sport, tehničku kulturu i ronjenje u Republici Hrvatskoj.

 

Uz čišćenje korita rijeke Kupe, Ronilački klub Sisak istoga dana na Kupi organizira plivački maraton i Kup Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama. Sportske discipline će se održavati na potezu od Mosta Gromova do Starog grada, na prirodnoj stazi duljine cca 3,1 km.

 

 

Program akcije čišćenja korita rijeke Kupe „Volimo Kupu trajno“, plivačkog maratona i kupa u daljinskom plivanju perajama:

10:00 – Okupljanje i prijava učesnika na obali rijeke Kupe kod Kajak kanu kluba „Odra“
(u blizini Starog mosta)
10:30 – Dogovor voditelja i formiranje grupa za ekološku akciju
11:00 – Odlazak čamcima na lokacije i čišćenje korita rijeke Kupe
12:00 – Izvješća voditelja o obavljenoj ekološkoj akciji
12:30 – Start natjecanja Kup RH u daljinskom plivanju perajama
12:40 – Start Sisačkog plivačkog maratona
14:00 – Povratak iz Starog grada – cilj natjecanja
15:30 – Ručak za sudionike, proglašenje rezultata i pobjednika te podjela medalja

najčitanije