Akcija tehničke ispravnosti motocikala

imp

Tehnička Ispravnost Motocikli

Tehnička ispravnost vozila jedan je od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa. U organizaciji Centra za vozila Hrvatske, a u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Ministarstvom unutarnjih poslova, od 22. do 27. travnja, provodi se preventivno sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024.

 

Akciji mogu pristupiti isključivo vozila L kategorije (mopedi, motocikli, laki četverocikli, četverocikli, mopedi i motocikli s bočnom prikolicom, te tricikli).

 

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog motocikla kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda kontrolirat će se tehničko stanje motocikla ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

 

Pravo na besplatni tehnički pregled motocikala nemaju vozači koji u razdoblju provođenja akcije moraju svoj motocikl podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije motocikla.

 

Vozači motocikala besplatan tehnički pregled mogu obaviti u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled.

 

Napominjemo kako besplatni pregled motocikala u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeti su motocikli koji u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

 

 

Dtimotora 2024 Page 0001 1

najčitanije