20,79 posto osnovnoškolaca u županiji ima prosjek 5.0

imp

555 Ocjene

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je najnovije podatke o broju učenika, općem uspjehu i broju izostanaka u osnovnim i srednjim školama u protekloj školskoj godini.

 

Prema podacima Školskog e-Rudnika od 10.151 učenika u osnovnim školama u županiji njih 5.233 ili 52.03% je na kraju školske godine prošlo s odličnim uspjehom. 2.091 učenik (20,79%) imao je na kraju prosjek 5.0.

 

Najviše odlikaša je u prvom razredu, njih 76,51%, od čega je 506 učenika s prosjekom 5.0, dok ih je najmanje u 6. i 8. razredu – 493 učenika. Najmanje odlikaša u osnovnim školama na području naše županije zabilježeno u 7. razredu – njih 113 od čega je 21 učenik na kraju imao sve zaključene petice – prosjek 5.0.

 

                                 Ministarstvo obrazovanja – Školski e-Rudnik

 

 

Brojevi pokazuju kako je u prvim razredima na kraju školske godine bilo 7 učenika koji nisu uspjeli savladati svo gradivo te su završili negativno ocijenjeni. Broj ponavljača najveći je u 5. i 7. razredu, 21 učenik na kraju godine je ocijenjen nedovoljnim općim uspjehom.

 

Prosjek općeg uspjeha svih učenika osnovnih škola u našoj županiji iznosi 4, 36 što nas svrstava negdje u sredinu jer najveći prosjek 4.65 imaju učenici osnovnih škola u Zagrebu, a najmanji 4.29 učenici osnovnih škola u Virovitičko – podravskoj, Međimurskoj i Brodsko – posavskoj županiji.

 

Zanimljivi su i brojevi kad su neopravdani sati u pitanju. Imaju ih čak i prvašići. Prosjek je 0,59 neopravdanih po učeniku prvog razreda osnovne škole. Najviše neopravdanih zabilježeno je prošle školske godine među učenicima petih razreda – 4,33 neopravdana sata po učeniku. Prosjek nam je 1,61 sat po učeniku.

 

Po broju neopravdanih sati nalazimo se u gornjem dijelu tablice, a na samom vrhu su učenici osnovnih škola Međimurske županije čiji je prosjek 6,65 sati po učeniku. Najmanje neopravdanih sati je u školama u Dubrovačko – neretvanskoj županiji.

 

Na stranici Školskog e-Rudnika možete još pogledati i podatke o izrečenim kaznenim mjerama kao što su opomena, opomena pred ukor, ukor, strogi ukor, isključenje iz škole i slično, zatim o pohvalama kao i o ispitima.

 

 

Foto – Školski portal

najčitanije