20 godina Eko djece u Dječjem vrtiću Sisak Stari

ibb

Dječji vrtić Sisak Stari promovirao je svoju eko monografiju „20 godina Eko djece u Dječjem vrtiću Sisak Stari“, kojom je obilježio dva uspješna desetljeća kontinuiranog rada s djecom na razvoju njihove svijesti o potrebi očuvanja okoliša. Dječji vrtić Sisak stari jedan je od prvih vrtića u Hrvatskoj, koji su u svoj odgojno – obrazvoni rad uveli ekologiju i razvoj ekološke svijesti. Autorice monografije su Snježana Dobrinić, Željka Bece, Ivana Matijević, Mirjana Šebalj, Ivana Čubrilo Franjić i Ljerka Marincel.
Svojim projektima na temu ekologije vrtić je postigao velike uspjehe koji su rezultirali i brojnima nagradama, a kroz svoj rad uspješno je objedinio snagu dječje pozitivne energije kroz igru i aktivnosti i dobrobit ekologije za naše društvo. Prepoznat od institucija u Hrvatskoj, ali i izvan nje, postao je drugi vrtić u Republici Hrvatskoj sa statusom Međunarodne eko škole/vrtića. Danas je to suvremeni vrtić čiji se rad s djecom temelji na brizi o okolišu, kulturi i tradiciji našeg kraja, promociji zdravih stilova života djece i roditelja.
‘Misao koja će nas i u budućnosti voditi je dobrobit djece i dobrobit cijelog planeta. To je misao koju želimo utkati u naš odgojno – obrazovni rad u koji unosimo naše humane principe, ideje, ali i znanja koja smo stekli kroz usavršavanja i edukacije. I dalje ćemo nastaviti promovirati odgoj i obrazovanje za održivi razvoj, a sve ljude dobre volje pozivamo kroz ovu našu eko monografiju da nas slijede u tome.’, poruka je Dječjeg vrtića Sisak stari.

najčitanije