14. MUF počinje 22. rujna

nn

261020211635252382.jpeg

Već 13 godina za redom u Sisku se održava mali festival urbane kulture koji se istaknuo kao najveće okupljalište mladih željnih drugačije zabave i iskustava na širem području grada.

Mali Urbani Festival 14, popularniji kao MUF, organizira skupina volontera i entuzijasta suočena s manjkom ovakvih sadržaja u našem gradu, a i okolici. Ove godine festival traje 3 dana u kojima posjetitelje očekuje uzbudljiv glazbeni program. Prvog dana Festivala, u petak 22.9., nastupaju Kristijan Molnar, AM:PM i Omar u elektroničkom dijelu programa, dok se u subotu, 23.9. gledaju i slušaju nastupi Ede Maajke, ABOP-a, She Loves Pabla te Saučešća. Posjetitelje će također dočekati izložbe ručno rađenih plakata nastalih na radionicama pod vodstvom nagrađivanog dizajnerskog dua ‘This Town Needs Posters’, prvi sisački Skate&Bike jam, turniri u Hearthstoneu i Magic The Gatheringu, brojni boardgameovi i još mnogo toga.

Cijene ulaznica su 50 kuna za svaki dan pojedinačno ili 80 za oba dana. Ulaznice se kupuju u pretprodaji u Caffe baru Voodoo i Coffee baru Fluid u Sisku do 21.9. te na vratima kluba na noćima glazbenih događanja.

PROGRAM:
PETAK, 22.9.
Nakon otvaranja i pressice u 16 sati, također se otvara i izložba plakata izrađenih kao znak potpore inicijativi #HoćemoKlub – Baraka Kutina i Kulturni centar mladih Kutina. Ove plakate, nastale na radionici 17.9. pod vodstvom nagrađivanog dua ‘This Town Needs Posters’, moći ćete pogledati u prostoru kluba od 16:30.
Večernji program starta u 22 sata elektroničkim partyem na kojem ćete moći poslušati Kristijana Molnara, AM:PM i sisačkog Omara, a završava se u rane jutarnje sate.

SUBOTA, 23.9.
Subotnji program kreće od 10 sati, kad fasadu Kluba mladih Skwhat uređuju sisački street artisti.
U 12 sati kreće i prvi sisački ‘Skate&Bike jam’, zamišljen kao okupljalište skejtera i bajkera iz Siska, a i cijele Hrvatske, koji će pokazati što mogu i znaju na novoizgrađenom sisačkom skate parku kod Ciglarske grabe.
Smirujuće okruženje šumice kraj kluba bit će domaćin ‘MUF Chill & Health zone’, na kojoj će Studio PADMA yoga Sisak demonstrirati zašto se baviti jogom, voditelji Skwhatovog book cluba nudit će književne preporuke i održavati radionice kreativnog pisanja, a Martina Mladenović naučit će vas ponešto o bilju te izradi sokova i kozmetičkih preparata iz prirode koja nas okružuje.
Izložba postera ponovno će se otvoriti posjetiteljima od 16 sati u iščekivanju glazbenog programa.
U 22 sata klub se puni posjetiteljima za koje nastupaju Edo Maajka, ABOP, She Loves Pablo i Saučešće.

NEDJELJA, 24.9.
Za posljednji dan festivala pripremljena je poslastica za sve ljubitelje društvenih igara. Tako od 15 sati u predivnom ambijentu povijesne sisačke tvrđave Stari grad startaju turniri u Hearthstoneu i Magic: The Gatheringu, a za ljubitelje staromodnijih igara tu su boardgameovi (popularni Resistance: Avalon, Munchkin, Dixit) te ‘one shot sessioni’, partije Dungeons and Dragonsa prilagođene početnicima.

najčitanije