Bibliobus na cestama Općine Lekenik

Photo 2022 12 29 10 44 2

Sponzorirani članak

 

U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kojeg provodi Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik u suradnji s partnerima: Udrugom PET PLUS, Općinom Lekenik, ALD Sisak nabavljen je bibliobus, u vrijednosti od 916.750,00 kn (121.673,63 eura)

 

Primopredaja bibliobusa održala se 30.12.2022. godine u 12 sati ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik, a bibliobus kreće s radom u siječnju 2023. godine.

 

Bibliobus će osigurati dostupnost knjige u svim mjestima Općine Lekenik

 

Očuvanje jezika, kulture i pisane riječi misija je svake Narodne knjižnice i čitaonice, pa tako i Lekeničke. Bibliobusom će se osigurati dostupnost knjige u svim mjestima Općine Lekenik. Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik broji velik broj korisnika unatoč gdje je stanovništvo neravnomjerno naseljeno, površina općine je velika, a loša je povezanost javnim prijevozom, time stanovništvo, a osobito ono starije životne dobi postaje socijalno isključeno. Uspostavljanjem pokretne knjižnice nabavkom bibliobusa odgovorit će se na potrebe stanovnika Općine Lekenik.

 

PHOTO-2022-12-29-10-44-3

 

Na svom putovanju, bibliobus će imati 15 stanica, a knjige će se moći posuđivati i naručivati. Za narudžbu knjiga predbilježiti se može putem obrasca na web stranici projekta ili pozivom na broj telefona: 044/772-605. Raspored dolazaka i stanica bibliobusa moći ćete naći na totemu ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik i stranicama projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča

 

Projektom “Putujuća knjiga bijelog lopoča” omogućit će se korisnicima sudjelovanje u 18 participativnih kulturno umjetničkih i edukativnih aktivnosti (ukupno 215 radionica) kojima će se smanjiti njihova socijalna isključenost, poboljšati i razviti čitalačke kompetencije, osvijestiti važnost čitanja, potaknuti najmlađe članove društva na samostalno čitanje te pobuditi interes za književnim djelima, a nezaposlene korisnike na cjeloživotno učenje.

 

Nabavu bibliobusa sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

PHOTO-2022-12-29-10-44-1

 

„Informacije i stavovi sadržani u ovom članku pripadaju autorima i ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske unije.
Niti institucije ni tijela Europske unije, niti bilo koja osoba koja djeluje u njihovo ime ne mogu se smatrati odgovornima za upotrebu informacija sadržanih ovdje.”

 

PHOTO-2022-12-29-10-44-3

najčitanije