Završna izložba ciklusa radionica ''Ateljea riječi''

mradenovic

261020211635209617.jpeg

Gradska galerija Striegl je tijekom 2019. godine pokrenula ciklus radionica ”Atelje riječi” za djecu i mlade u suradnji s Vesnom Roguljom Mart i Aleteom Roguljom Mart. Radionice su pokrenute povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku s namjerom povezivanja Strieglova stvaralaštva s mlađim naraštajima.

Tijekom radionica, polaznicima je predstavljen Strieglov opus i tematiziran je odnos umjetnika i umjetnosti spram realnosti. Obrađene su važnije tematske cjeline – pejzaž, vedute grada, animalizam, intima i portret. Tijekom radionica ”Atelje riječi” Strieglovi radovi su bili predlošci za literarno stvaralaštvo te za promišljanje vizualnog sadržaja kroz tekst, a tijekom ”Ateljea pokreta” Strieglovi radovi su bili predlošci za realizaciju plesne improvizacije.

Pod vodstvom Vesne Rogulje Mart održano je pet radionica i te pod vodstvom Aletee Rogulje Mart 3 radionice u sklopu ”Ateljea pokreta”.

Na ovoj završnoj izložbi predstavit će se fotografije radionica kao i literarne radove nastale tijekom radionica.  Također,  u sklopu otvorenja izložbe bit će izvedena završna plesna improvizacija polaznica radionice kao rezultat ”Ateljea pokreta”.

Otvorenje završne izložbe održat će se u utorak, 25.veljače s početkom u 18:00 sati.

najčitanije