Za vikend je na rasporedu Fibula

pm

261020211635285671.jpeg

Pred nama je još jedna Fibula, Revija dokumentarnog filma, koja već devet godina okuplja ljubitelje, ali i autore dokumentarnih filmova. Program ovogodišnje Fibule najavljen je na konferenciji za novinare u Domu kulture.
Pri odabiru filmova vodilo se računa o kvaliteti, a ne količini filmova. Filmski uradci su iz naše regije pa će se tako sisačkoj publici pokazati beogradski, sarajevski i zagrebački redatelji.
Za prvi dan Fibule obećani su odlični filmovi, najavio je organizator Fibule Danijel Pavlić. U 18 sati igra film “Lauš“, autorice Branke Bešević Gajić. U 19.30 na programu je“ Zizi“, autora Nedžada Begovića, a u 20 sati i 20 minuta na veliko platno stiže film “Dragi Lastane!“, koji je na ovogodišnjem Zagreb Doxu osvojio nagradu publike. Film će predstaviti sama autorica Irena Škorić.
Ni u subotu neće nedostajati kvalitetnog filmskog materijala, kada se Fibula nastavlja sa dokumentarcem “U potrazi za familijom“, autora Oggija Tomića. U 19 sati igra film autorice Marije Žižović, “Kad ti tata kupi slona“. Fibulu zatvara dokumentarni film “Naslovnica“, Silvane Menđušić koji je na programu u 20 sati.
Publika će odabrati najbolji film, koji će biti nagrađen plaketom Fibule, ali se i družiti s poznatim redateljima, pa i kumom festivala Đelom Hađiselimovićem.
Iz Doma kulture pozivaju sve filmoljupce da im se pridruže na ovogodišnjoj Fibuli.

najčitanije