Vrhunske karikature u Gradskoj galeriji Striegl

nn

261020211635255418.jpeg

U Gradskoj galeriji Striegl, u organizaciji Udruge MIKS, prošlog je petka, 28. travnja, otvorena međunarodna izložba karikature MIKS „2+2“. Nakon dvije izložbe MIKS „2+2“ u inozemstvu (Bugarska i Crna Gora) tijekom 2016. godine, Udruga MIKS organizirala je i prvu izložbu projekta MIKS „“2+2“ u Sisku.

Na izložbi su sa svojim radovima sudjelovali Bugari Ivailo Tsvetkov i Trayko Popov, dok su hrvatsku karikaturu zastupali NIkola Listeš (Split) i Nenad Ostojić (Sisak). Autori su se predstavili sa 20 svojih ponajboljih radova, uglavnom nagrađenih na prestižnim svjetskim festivalima karikature unatrag 3-4 godine. Sve goste na dan otvorenja izložbe u Gradskoj vijećnici grada Siska primila je gradonačelnica grada Siska, Kristina Ikić Baniček, koja je i otvorila izložbu, a samom otvorenju prisustvovali su i uzvanici iz Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, kao i veliki broj predstavnika kulturno umjetničkih udruga iz naše županije i grada Siska i predstavnici medija.

Izložba karikature MIKS 2+2 31

Posebni gosti izložbe bili su Walex Alexandrov (potpredsjednik FECO-Bugarska) i Nikola Plečko (Nik Titanik) kao predstavnik Hrvatskog društva karikaturista. Tijekom boravka u Sisku dogovorena je i daljnja suradnja Udruge MIKS i FECO Bugarska te nas već u jesen ove godine očekuju međunarodne izložbe Udruge MIKS i samostalna izložba karikature Nenada Ostojića u Sofiji. Izložba MIKS „2+2“ ujedno je i najava 3. Međunarodne izložbe karikature MIKS 2017 „Drevni Astronauti“ koja će se održati krajem lipnja 2017. godine.

Izložba u Gradkoj galeriji Striegl bit će otvorena do 5. svibnja.

najčitanije