Učenici razgovarali o dijalogu na društvenim mrežama

imp

261020211635209832.jpeg

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Dječji odjel sisačke knjižnice organizirali su edukativnu razgovaraonicu za učenike razredne nastave (IV. razred) Osnovne škole 22. lipanj Sisak, uz vodstvo učiteljice Jadranke Orešković pod nazivom Dijalog na društvenim mrežama. Susret su vodile Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
U vrlo živoj i dinamičnoj interakciji učenici su iznosili razna iskustva vezana za korištenje raznih društvenih mreža i aplikacija, postavljali mnoga pitanja, te tako pokazali iznimno zanimanje za ove i slične teme, pa će se s projektnim aktivnostima nastaviti i tijekom slijedećih mjeseci do kraja godine.

razgovaraonica 4 razgovaraonica 2razgovaraonica 1
Izdvajamo iz zaključnog dijela susreta, predavačice Kristine Grdić poučne sadržaje primjenjive za sve:
– U svakoj komunikaciji, bilo stvarnoj ili virtualnoj, važno je poštivati pravila lijepog ponašanja.
– Važno je promisliti prije nego što nešto objavimo ili pošaljemo poruku.
– Za sve poslano preko interneta postoji trag koji negdje ostaje zauvijek zabilježen.
– Pazite na sve moguće zamke virtualnoga svijeta!
– Ako se nađete u bilo kojoj od navedenih situacija pitajte za savjet odraslu osobu!
– Budite oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama – najbolje je nemojte niti započinjati niti prihvaćati.

Voditeljice susreta, zajedno s učiteljicom i knjižničarkama – podsjetile su učenike da je zdravije i zanimljivije slobodno vrijeme s vršnjacima provoditi u prirodi, igrajući razne društvene igre u živim kontaktima, brinuti i igrati se s kućnim ljubimcima, pomagati odraslima i sl., a manje vremena provoditi za računalom, s tabletom ili mobitelom.
Navedena aktivnost dio je projekta Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu koji je financiran sredstvima MDOMSP.

najčitanije