„Tijelo na mreži“ izložba u Gradskoj galeriji Striegl

imp

261020211635251576.jpeg

Vedran Gligo i Marta Stražičić autori su izložbe „Tijelo na mreži“ čije je otvorenje najavljeno za četvrtak, 28.rujna u Gradskoj galeriji Striegl u 19 sati.
„Izložba Tijelo na mreži bavi se percepcijom organskih tijela u kontekstu tehnologije koja ih reproducira i kako se takva percepcija mijenja dodavanjem različitih slojeva digitalne obrade. Veća iluzija proizvedena tehnologijom omogućava potpuno uranjanje i prožimanje s tehnologijom, ne ostavljajući mjesta za potreban odmak. Stoga izložba inzistira na grešci, promatrajući je kao osnovu za refleksiju i kao mjesto procjepa koje razotkriva tehnološku pozadinu slike. Rad Vedrana Glige i Marte Stražičić ukazuje na središnje mjesto tehnologije koja obilježava krajnju formu tijela na mreži, ali i način njegove reprezentacije.
Za razliku od iluzornog digitalnog tijela koje naoko teži savršenstvu, glitch se postavlja kao njegova suprotnost u namjernom naglašavanju greške i nesavršenosti. Predstavljena računalna grafika uzoraka fantastičnog bestijarija i botaničkih isječaka pretvorena je u isprepletenu interakciju između organskog i mašinskog. Ljudsko je tijelo na jednak način podređeno obradi i tretirano kao digitalni objekt.“ – rekli su najavljujući izložbu iz Gradske galerije Striegl.

najčitanije