Tamburaši FA Etno Siscia najbolji na županijskoj smotri tamburaških sastava

Etno Siscia

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, u nedjelju 18. rujna održana je 26. smotra tamburaških sastava i orkestara SMŽ u Budaševu. Smotru je organiziralo Kulturno-umjetničko društvo “Posavina” Budaševo. Na državnoj razini smotre, koja će se održati 5. i 6. studenog 2022. godine,  Sisačko-moslavačku županiju predstavljat će Tamburaški sastav Etno Siscia. Na ovoj smotri izveli su pjesme „Zaspal Janko pod jablankom“ obrade Zlatka Potočnika/Lovre Zadrovića uz pratnju vokalista te „Posavski pejzaž“ obrade Željka Bradića.

 

Ovo je peti put da Etno Sisia predstavlja SMŽ na državnim smotrima, a u Sisak su s istog natjecanja već donijeli tri srebrne i jednu zlatnu plaketu. Prošli mjesec su ovi isti tamburaši, zajedno s plesičaima, bili i na državnoj smotri koreografiranog folklora u Županiji.

 

„Mlada ekipa tamburaša, potpomognuta našim izabranim vokalistima, očito je ponovo osvojila i ocjenjivački sud i publiku. Kvalitetu ovog sastava kontinuirano na zavidnoj razini održava i unapređuje voditelj Davor Bakarić, a vokaliste je pripremio naš voditelj pjevanja Matej Ralašić“, kažu u FA Etno Siscia.

 

 

izvor i foto: FA Etno Siscia

najčitanije