FA Etno Siscia upisuje nove članove u sve sekcije

Etno Siscia

Folklorni ansambl Etno Siscia upisuje sve zainteresirane u folklornu, vokalnu i tamburašku sekciju. Upisati se mogu i djeca starija od 4 godine u folklornu, a stariji od 8 godina u tamburašku sekciju. Zainteresirani se mogu javiti voditeljima.

 

Folklorna i vokalna sekcija (Hrvoje – 095 888 77 27)

Tamburaška sekcija (Davor – 095 804 4412)

Dječja folklorna od 4 do 10 godina (Zvjezdana 095 395 77 68)

Dječja tamburaška od 8 godina (Valentino 091 165 6470)

 

Folklorni ansambl Etno Siscia Sisak osnovan je 2018. godine. Oko stotinu redovnih članova djeluje u šest sekcija; folklornoj A i B, tamburaškoj, vokalnoj te u dvije dječje sekcije.

Ansambl je sudjelovao na mnogim manifestacijama u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i širom Hrvatske, a svoja dostignuća i mogućnosti pokazao je i na velikim koncertima u Sisku, Kutini, Novskoj, Solinu te u talijanskom gradu Brescia 2022. godine. Osim toga, respektabilne rezultate Ansambl ostvaruje na natjecanjima na županijskoj i državnoj razini.

 

Tamburaši FA Etno Siscia Sisak, slijedom odabira stručnih povjerenstava na županijskim smotrama, predstavljaju šest godina za redom (2018.-2023.) Sisačko-moslavačku županiju na državnim smotrama i osvajaju tri Srebrne plakete u kategoriji folklornih orkestara te Zlatnu 2021. i Srebrnu 2022. godine u kategoriji folklornih sastava.

Na državnim smotrama koreografiranog folklora Ansambl je u samom vrhu folklornog amaterizma! U pet godina djelovanja Ansambl je dva puta sudjelovao na državnim smotrama ponajboljih ansambala Hrvatske; 2019. u Čakovcu i 2022. u Županji, a ove godine ponovo je izabran za predstavnika Sisačko-moslavačke županije na jubilarnom 30. Susretu hrvatskih folklornih ansambala.

 

Ovim uspjesima pridružila se i starija dječja sekcija koja je selektirana na nacionalni Festival dječjeg folklora u Kutini ove godine.

 

Repertoar Ansambla prvenstveno je baziran na prezentaciji folklornog izričaja posavskog kraja, no tu su i koreografije iz okolice Bizovca, Baranje, Hrvatskog zagorja, Bilogore, Međimurja, Pokuplja, Korduna te vokalne i instrumentalne izvedbe iz raznih krajeva Hrvatske.

 

Foto: FA Etno Siscia

najčitanije