Svjetski dan svjesnosti o autizmu - predstavljanje knjiga Dalibora Talajića

imp

Uosi Smž Predstavljanje Knjige

Povodom 2.travnja – Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Rotary klubom Sisak organizira predstavljanje knjiga Dalibora Talajića „Most ponad burne rijeke“ i „Treptaji“.

 

„Knjige nisu napisane da bi poučavale ili savjetovale o autizmu, već su to knjige o očinskoj, roditeljskoj ljubavi Dalibora prema svom sinu s autizmom koje pokazuju što očinska ljubav može učiniti kako bi djeca s poremećajem iz autističnog spektra živjela prilagođenije i vedrije.“, pojašnjavaju organizatori pozivajući na predstavljanje koje će se održati u utorak, 4. travnja, u Državnom arhivu u Sisku s početkom u 19 sati.

 

O autoru:
Dalibor Talajić živi u Zagrebu i poznati je aktivist u osvještavanju i informiranju društva o problemima autizma. Rođen je 1972. godine u Sarajevu u obitelji operne umjetnice Ljiljane Molnar – Talajić. Kada mu je majka prihvatila stalni angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu zajedno se s obitelji u trećoj godini svog života seli u Zagreb gdje završava jezičnu gimnaziju, a potom i glazbenu akademiju gdje stječe diplomu profesora klarineta. Osim ljubavi prema glazbi Talajić je poznat i priznati umjetnik u svijetu strip crtača, a okušao se i u davanju glasa likovima u animiranim i lutkarskim serijama.

najčitanije