Sutra u Galeriji Streigl: posljednja radionica Ateljea riječi

nn

261020211635228929.jpeg

Proteklih mjeseci u Gradskoj galeriji Striegl održane su radionice Atelje riječi koje su okupile učenike i učenice završnih razreda osnovnih škola te srednjoškolce, sve s ciljem povezivanja Strieglova stvaralaštva i novih naraštaja. Posljednja, peta radionica Ateljea riječi bit će održana sutra u 10:30h u Gradskoj galeriji Striegl.

Radionice su osmišljene i realizirane u suradnji s Vesnom Roguljom Mart, profesoricom i autoricom, kojoj je inspiracija za osmišljavanje programa radionica bilo likovno i pjesničko
stvaralaštvo, te ples i pokret. Prethodno održane radionice predstavile su učenicima Strieglov opus i tematizirale odnos umjetnika i umjetnosti spram realnosti, a obrađene su važnije tematske cjeline – pejzaž, vedute grada, animalizam i intima.

Dodajmo da po završetku ciklusa radionica Atelje riječi, Aletea Rogulja Mart, scenska plesačica, nastavlja s radionicom Atelje pokreta, pa iz Gradske galerije Striegl pozivaju učenike koji do sada nisu sudjelovali na radionicama da se priključe ovom zanimljivom projektu.

Radionica je besplatna za sve učenike.

bla2

najčitanije