Sisak ima državnog prvaka

imp

261020211635291844.jpeg

Dalibor Andres najbolji je podvodni fotograf u Hrvatskoj.

Tu je titulu ponio na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Šimunima na otoku Pagu.
Titulu najboljeg izborio je u konkurenciji 29 natjecatelja iz pet zemalja. Ljubav prema fotografiji krenula je od malih nogu. Iako se misli da je lako fotografirati, pogotovo za podvodnu fotografiju potrebno je ističe Andres zadovoljiti određene kriterije- “Tu je ograničenje svjetla (brzo se gubi boja), bitno je i dobro vladanje ronilačkom tehnikom da se ne bi uznemirio podvodni svijet i dignuo mulj koji će smetati u snimanju dobre fotografije.”

Dalibor Andres zadovoljio je sve te kriterije i na Otvorenom prvenstvu osvojio čak dvije nagrade, u makro kategoriji i u kategoriji ribe. Upravo je fotografija ribe proglašena za najbolju fotografiju prvenstva.

Napomenimo kako je Andres na prvenstvu sudjelovao kao član ronilačkog kluba Sisak. Drugi njihov član Boris Vezmarović osvojio je 8. mjesto, što je omogučilo sisačkim roniocima da budu prvi u ekipnom poretku Prvanstva Hrvatske.

Ovim ostvarenim rezultatima Dalibor Andres si je osigurao mjesto u reprezentaciji Hrvastke u podvodnoj fotografiji, te će u rujnu ove godine sudjelovati na Europskom prvenstvu.

Dodajmo kako zaviriti u podvodni svijet viđen okom Dalibora Andresa možete klikom na http://dalibor-andres.from.hr/

najčitanije