Rimska noć u Noći muzeja

imp

Jubilarna 10. Noć muzeja, koja će se održati 30.siječnja s početkom u 18 sati, bit će podsjetnik na rimsku povijest našeg grada.

Naime, kazao je najavljujući Noć muzeja Vlatko Čakširan, ravnatelj sisačkog Muzeja, program cjelokupne Noći muzeja u Sisku nosi naziv Rimska noć u Noći Muzeja – “Ove godine salvimo 2050 godina od Oktavijanovog ostvajana Segestice i početka rimske povijesti našeg grada. To je zapravo jako bitno, znači 35. godine prije Krista Oktavijan dolazi s rimskom vojskom, pobjeđuje stanovnike naselja Segestica i time započinje rimska povijest Siska.”

U ovogodišnjoj Noć muzeja posjetitelji će kroz razna događanja imati uvid u rimski način života ” Noć muzeja bit će u potpunosti posvećena rimskom Sisku. Imat ćemo rimsku gastronomsku ponudu ( hrana i piće), rimske igre za djecu, rimski način odijevanja i izrade frizura i imat ćemo prezentaciju rimskih obrta. Tako da ćemo cijelu noć vrtiti ttu priču koja je za Sisak interesantna” – istaknuo je Čakširan.

Ova Rimska noć u Noći muzeja namijenjena je svim dobnim skupinama, te je ulaz i vodstvo besplatno za sve. Prošlogodišnju Noć muzeja u Sisku posjetilo je više od 1400 Siščana, pa se s obzirom na zanimljivu tematiku ovogodišnje Noći muzeja, u Gradskom muzeju Siska nadaju kako se ove godine ta brojka može i premašiti.

Znači u petak 30.siječnja od 18 do 01 sat iza ponoći Muzej je samo vaš

Program:
18.00 – 01.00 – Besplatan ulaz i vodstvo za posjetitelje Muzeja
– Prezentacija rimskih obrta u stalnom postavu Muzeja

18.00 – 20.00 – Rimske igre za djecu
20.00 – 22.00 – Degustacija rimske hrane i pića
20.00 – Otvorenje arheološke izložbe “Tragovi u olovu”
21.00 – Modna revija rimskih frizura + izrada frizura za posjetitelje
23.00 – Fire show na otvorenom

najčitanije