Izložba, koncert, čajanka u dnevnom boravku za Noć muzeja u Galeriji Striegl

imp

261020211635210145.jpeg

Ovogodišnja jubilarna, petnaesta Noć muzeja, nosi temu – Velike obljetnice hrvatskih muzeja.
Održat će se posljednjeg dana siječnja a u tu priču odličnim programom uključena je i Gradska galerija Striegl. Sve posjetitelje Noći muzeja u Galeriji, najavljuje nam ravnateljica Alma Trauber, čeka mnoštvo događanja.
Obzirom da je ovogodišnja tema: Velike obljetnice hrvatskih muzeja, iskoristili smo ovu priliku da napravimo promociju završnog kritičkog vodiča kroz naše programe u 2019. godini kojima smo obilježili 100. godišnjicu rođenja Slave Striegla i kroz koju su predstavljeni segmenti našeg fundusa iz različitih rakursa, ali i koji nude novi uvid u Strieglov opus. Kao sastavni dio promocije, održat ćemo i minisimpozij u kojem će izlagači biti autori izložbi koje smo održali i u kojima smo sudjelovali tijekom 2019. godine.
Također je Gradska galerija Striegl dobila na posudbu i stručnu obradu Kolekciju Mihelčić u kojoj se nalazi 108 Strieglovih radova koje je ova obitelj naslijedila upravo od samog umjetnika. U Noći muzeja otvorit ćemo izložbu pod nazivom: ”Striegl iz kolekcije Mihelčić” kojom ćemo nastojati apostrofirati važnost unapređivanja veza između privatnih kolekcija i javnog muzejskog sektora.“, rekla je Trauber.
Gradska galerija Striegl u Noći muzeja predstavit će novi prostorni koncept galerije, koji se sastoji od dnevnog boravka i male stručne biblioteke u kojem ćete moći nabaviti i naše ovogodišnje, novoproducirane promidžbene materijale.
„Poseban i neprocjenjiv noćni program počinje u 21,00 sat s obnavljanjem nekada poznatih sisačkih ”čajanki/plesnjaka” kojeg smo prigodno nazvali ”Holandska čajanka”, a koji će se održati u društvu sisačkog benda L.H.D.! Dođite na druženje u posve umjetničkom i kreativnom, ali i opuštenom kontekstu našeg još uvijek novog i svježeg galerijskog prostora na 1. katu Holandske kuće.“, poziva Trauber.
PROGRAM:
18 sati
– otvorenje izložbe ”Striegl iz Kolekcije Mihelčić. Privatno i javno –
izložba kao prilog unapređivanju veza između privatnih kolekcija i
javnog muzejskog sektora”

19 sati
– promocija publikacije i minisimpozij ”100. obljetnica rođenja Slave
Striegla. Zbirka Striegl u fokusu: kritički vodič kroz programe
Gradske galerije Striegl”

21 – 01 sati
– druženje u galerijskom dnevnom boravku uz promociju novih
promidžbenih materijala Gradske galerije Striegl

21 sat
– glazba u galeriji:
Holandska čajanka s L.H.D.
Instrumentalni r’n’r trio L.H.D. samo je naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, glazbenici s preko dvadeset godina iskustva, nekima poznati kao članovi ugaslih The Bambi Molestersa. Trio sprepliće utjecaje nekoliko žanrova: garage, soul, exotica, surf, psihodelije i tvore jedinstven i svjež novi zvuk.

striegl iz kolekcije mihelčić lhd holandska noć muzeja

najčitanije