Raznolik program u Gradskoj galeriji povodom Strieglovog rođendana

mradenovic

251020211635204854.jpeg

Svake godine je 9. rujan u Gradskoj galeriji Striegl poseban dan, jer je sav u znaku Strieglovog rođendana. Gradska galerija tim povodom organizira Dan otvorenih vrata. Prvih 20 posjetitelja dobit će poklone u Strieglovom znaku. Osim poklona, za posjetitelje su pripremili i projekcije dokuemntarnog filma o Slavi Strieglu: ”Jedno srce, beskraj otkucaja” te vodstva kroz aktualnu izložbu ”Slavo Striegl – Grad na vodi (akvareli iz Zbirke Striegl).
Vodstva kroz izložbu će za sve zainteresirane održati Franka Šimović, koja je autorica i kustosica izložbe ”Grad na vodi”. Franka će vas pobliže upoznati s ovim segmentom Strieglovog opusa kao i detaljima samog koncepta izložbe. Vodstva će biti održana u 17:00, 18:00 i 19:00 sati. Posjetitelji imaju priliku i pogledati izložbu Dorijana Šipuša ”Novo normalno” od 18:00 do 20:00 sati.

U Galeriji su pripremili i prezentaciju digitalnog arhiva o Slavi Strieglu, online memory igru, a na raspolaganju ćete imati i sve publikacije galerijskog fundusa, a tiču se Strieglovog opusa.
Obzirom na Dan otvorenih vrata, Gradska galerija Striegl će za sve vas biti otvorena od 10:00 do 20:00 sati i za sve je ulaz besplatan i slobodan.

najčitanije