Radionica izrade prirodnog šampona

sisakportal-hr

271020211635294617.jpeg

Gradski muzej Sisak nastavlja ciklus radionica vezan uz postav izložbe „Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak“ i to radionicom izrade prirodnog šampona, koja će se održati u utorak, 11. veljače 2014. s početkom u 18,00h.
“Postoje nalazi koji nam govore da se još u antičko doba pridavala velika važnost njezi kose, a i dio samog postava izložbe uključuje predmete za njegu i ukrašavanje kose (češljevi, kopče za kosu itd.). Današnji moderan stil života također njeguje tu tradiciju pa smo svjedoci kako tržište kozmetike obiluje sredstvima i proizvodima namijenjenima upravo njezi kose. Osnovna zadaća šampona je čišćenje kose od prljavština i masnoća i to komercijalni šamponi odrađuju vrlo efikasno. Ipak, prednost prirodnih šampona nalazi se u činjenici kako se za izradu takvog šampona koriste samo prirodni sastojci (sušene biljke i eterična ulja biljaka) te se ne dodaju ikakvi dodaci zbog kojih komercijalni šamponi zapravo nemaju biološke vrijednosti. Izrada šampona laka je i jednostavna, a rezultat je čisto i zdravo tjeme te lijepa i njegovana kosa.” – pojašnjavaju u Gradskom muzeju Sisak. Radionicu izrade šampona vodit će Martina Mladenović, a svaki polaznik će na kraju radionice dobiti bočicu tako izrađenog šampona.
Broj polaznika je ograničen, stoga je sudjelovanje potrebno prethodno najaviti u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, na broj telefona 044/811-811 ili elektroničkom poštom na adresu marijan.bogatic@muzej-sisak.hr, kao i na FB profilu Bogy Mar.

najčitanije