“Punk zimnica” u Skwhatu

mradenovic

261020211635236540.jpeg

U Skwhat se ove subote vraća punk! Interes za Kištru, jednu od najstarijih udruga mladih s područja grada Siska, pokazali su nedavno mladi sisački skateri i bikeri. Uspješnom suradnjom s Gradom Siskom na organizaciji Prvog sisačkog natjecanja u skateboardingu “Concrete Tournament 2018.”, krenuli su prema aktivnom osvještavanju sugrađana i svih zainteresiranih o ovoj novoj olimpijskoj disciplini. Tijekom toplijih razdoblja u godini, dečki redovito voze u novoizgrađenom sisačkom skate parku koji slovi za jednog od najboljih u cijeloj državi. No, u ovim hladnijim razdobljima odlučili su nas zagrijati “Punk zimnicom” u zatvorenom.
“Punk zimnica” zamišljena je kao prezentacija skateboarding kulture u vidu glazbe i vizualnih medija. Program će tako objedinjavati glazbenu slušaonu te multimedijalnu izložbu.
Kako sam naziv govori, fokus slušaone bit će na punku. Posjetitelji će moći poslušati sve od starih do nešto mlađih izvođača ovih prostora poput KUD Idijota, Pankrta, Pekinške patke, Mikrofonije, Pasa, Goblina i mnogih drugih. No, za sve one koji odluče do Skwhata navratiti nešto ranije, dečki su za zagrijavanje pripremili i neke novovalne hitove u kojima ćete zasigurno uživati.
Izložbeni dio programa objedinjavat će prostor glavne dvorane gdje će biti postavljena prigodna videoprojekcija, dok će vas u prostoru Info centra čekati izložba fotografija. Fotografijama i video isječcima obuhvatit će se skitanja i druženja sisačkih skatera i bikera u samom skate parku kao i na ostalim pogodnim lokacijama kojima se služe u Sisku. Autori fotografija i video uradaka članovi su Udruge Kištra, a za postav i prateći materijal izložbe pobrinut će se inicijativa za promoviranje mladih neafirmiranih umjetnika “Artist Nouveau”.
Izložbu ćete moći pogledati već od 19 sati, ali se oko kašnjenja ne morate brinuti budući da će prostor Info centra za te potrebe biti otvoren do ranojutarnjih sati, odnosno tijekom cjelokupnog trajanja glazbene slušaone. Ulaz je besplatan, no ako imate želju ovim dečkima osigurati mali vjetar u leđa, moći ćete svoju donaciju ostaviti na za to predviđenom mjestu.

najčitanije