Sisak Urban Music predstavlja: Brain Holidays u Sisku!

Brain Holidays

Pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj, Brain Holidays, dolaze u Klub Skwhat u petak 27. listopada!

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa.

 

Album Jamaican Connection snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle of brethrens festivalu u Kingstonu.

 

Kroz proces snimanja albuma u Tuff Gong studiju Brain Holidayse je vodio ton majstor Roland McDermott, koji je ujedno i tonac Morgan Heritagea, Koffee te Juliana Marleya, jednog od Marleyevih sinova. Pripreme za snimanje petog albuma, put na Jamajku i proslavu 20 godina djelovanja benda trajale su dvije godine. Cijeli projekt etnomuzikološki je promatran i pretočen u diplomski rad na Muzičkoj akademiji te je snimljen dokumentarni film “Bite Of Paradise”. Album System Error nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe, a kao jedan od highlighta karijere treba istaknuti i nastup na glavnoj pozornici Sunsplash Rototoma, najvećeg svjetskog reggae festivala.

Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran.

 

Za zagrijavanje će se pobrinuti Little Vex, naš lokalni multiinstrumentalist i MC s velikom strašću prema reggae i dub glazbi. Vedran Šimunec aka Little Vex je multiinstrumentalist, MC, selektor, te prvenstveno veliki zaljubljenik u reggae i dub glazbu. Mogli ste ga vidjeti na velikim i malim binama kao redovnog gosta zagrebčkog benda One Dread, koji put u gostima sa Brain Holidaysima ili sa svojim Reguljama, a dosad je upisao nastupe na mnogobrojnim regionalnim festivalima poput Overjama ili Seasplasha. U dub krugovima se često pojavljuje kao gostujući MC, a rezident je za mikrofonom u Roadtripper soundsystemu. Od nedavno počinje sakupljati vinile reggae glazbe s kojima zagrijava dub i reggae florove. Osim glazbe, bavi se i novinarstvom, te surađuje kao reporter sa jedinim hrvatskim reggae portalom reggae.hr.

 

Koncert će se održati u petak, 27. listopada s početkom u 21:00 sat.

najčitanije