Prvi murali u Sisku

imp

261020211635267736.jpeg

Nakon otvorenja Re:Thinka (nedjelja, 26.lipanj) krenulo se sa stvaranjem murala koji će mijenjati vizualnu sliku Siska.

Za sada su završena tri murala, njihovi su autori Slaven Kosanović Lunar – zid iza glazbene škole, Auks Jedan – Rimska 34, preko puta nekadašnjeg SRC-a i Robin Abramović – zid iza KKV-a. Festival je već u prvim koracima postavio, ističu organizatori, uspješne temelje prema svome cilju, a to je potaknuti Siščane da u svom gradu doista uživaju, a u tome će zasigurno pomoći devet ovakvih umjetničkih djela, koliko ih je predviđeno za realizaciju do kraja ovogodišnjeg Festivala.

Slijedeći dani donijet će nam napominju organizatori, spektakularne murale velikih dimenzija, koji će označiti počekat višegodišnjeg projekta svojevrsne „galerije na otvorenom“ kojoj je cilj u budućnosti postati mjesto susreta Siščana, njihovih gostiju i svih zainteresiranih „urbanih istraživača“.

Trenutno se rade murali u Ulici Oktavijana Augusta 2 – autor Ljubomir Todorović, Ulici Ivana Meštrovića 1 (pročelje okrenuto prema ulici Matije Gupca) – autor Lonac i na Trgu hrvatskih branitelja 2 (pročelje okrenuto prema Ulici Oktavijana Augusta)- autor Azram.

Od danas započinju s radom i umjetnici na drugom dijelu Kazališta 21 i na Rokiću. Oslikavanja u tijeku možete uhvatiti na svim lokacijama svaki dan do završetka Festivala. Budući da ovise o vatrogasnim kamionima i košarama Komunalca, organizatori ne mogu znati koliko će koji umjetnik dugo biti na svojoj poziciji, ali okvirno vrijeme je od osam ujutro do devet navečer.

Službeni završetak Festivala održat će se u subotu, 2.srpnja, na lokaciji z ibelskih nebodera, gdje će uz oslikavanje i glazbeno druženje, biti održana i i zložba starih fotografija tog sisačkog kvarta.
Fotografije murala i njihova najstajanja možete pogledati klikom na https://www.facebook.com/ReThinkSisak/photos/?tab=album&album_id=1624787337836097

najčitanije