Program u Dječjem odjelu do kraja srpnja

mradenovic

251020211635206032.jpeg

Dječji odjel Narodne knjižnice i čitaonice za svoje čitatelje pripremio je nekoliko programa. Do kraja kolovoza otvoren je fotonatječaj „S knjigom na more“, a postavljena je i izložba „Slikovnica-prozor u dječji svijet“. Friedrich Justin Bertuch, prozvan ocem slikovnice, smatrao je da je „dječja slikovnica obavezan dio inventara dječje sobe… poput krevetića, lutke ili drvenog konjića, te da najranije poučavanje djeteta treba započeti preko slika“. Koja je funkcija slikovnice, kako su se mijenjale kroz godine i došle očaravale djecu širom svijeta saznajte u izložbi koja će biti postavljena do 3.kolovoza.

Svakog četvrtka  do kraja srpnja (16., 23., 30.) od 18:00 sati djeca mogu uživati u igranju različitih društvenih igara sa svojim vršnjacima, a osim u društvenim igrama, kroz čitateljski klub „Reci mi što čitaš ovoga ljeta…“ mogu razmijeniti i dojmove o pročitanim knjigama.

Za sve kreativce pripremaju i radionicu „Ljeto u našem gradu“ koja će se održati 21.srpnja.

Ljetno radno vrijeme Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak traje do 29.kolovoza, a knjižnica radi u sljedećim terminima:
ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 16 sati
utorak i četvrtak od 12 do 20 sati te
subota od 8 do 13 sati
Tijekom ljetnih mjeseci članovi knjižnice mogu umjesto dosadašnja 4 primjerka posuditi 6 prema jednakim uvjetima posudbe.

najčitanije