Poznat program ovogodišnjeg Star Film Festa

mradenovic

251020211635198196.jpeg

Krajem kolovoza održat će se osmi po redu Star Film Fest, u organizaciji Kino Kluba Sisak. Nakon što je prošle godine festival održan u online izdanju, ove godine publika, osim u filmovima, može sudjelovati i u radionicama, koncertima, izložbama i raspravama.
Festival se ove godine održava na dvije lokacije – Kazalište 21 i Centar kreativne industrije Sisak.
„Za vaše uši smo pripremili druženja uz filmsku glazbu Lordana Badanjaka, ali i koncerte odličnih bendova kao što su Lika Kolorado, Cura & Dečko i Gungula. Gradski Muzej Sisak održati će izložbu Filmski plakati, otvoriti ćemo i izložbu QR kodova, a radionica Liquid light show će još jače obasjati zvjezdanu prašinu sisačkog neba.
Od radionica će se održati radionica filmske dramaturgije pod vodstvom Patrika Gregureca. Na radionici filmske kritike nam se pridružuje Iva Rosandić, radionicu i projekt CinEd predstaviti će nam Bacači Sjenki, a pozivamo vas da se pridružite i Okruglom stolu medijske pismenosti“, poručuju organizatori te dodaju kako i ove godine pripremaju, sada već tradicionalni acoustic jam session.
Natjecateljski dio Star Film Festa prikazat će 39 filmova iz cijelog svijeta od ukupno 526 pristiglih prijava. Ovogodišnje stručne selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović ovogodišnje projekcije opisuju zvjezdanima i čarobnima – “Ima malo suza, puno smijeha i ljubavi.”
Kategorije u kojima će se filmaši natjecati su igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film, a nagradu ćete moći dodijeliti i vi. Pobjednika, uz žiri bira i publika bez koje ovaj kino doživljaj ne bi ni imao smisla. Projekcije će se moći pratiti na festivalskoj lokaciji, ali i online putem gdje će filmovi i mogućnost glasanja biti dostupni do kraja zadnje projekcije.
Osim navedenih, natjecatelji se bore i za nagradu najboljeg regionalnog filma, najbolje montaže i najbolje fotografije/kamere.

raspored

najčitanije