Predstavljanje knjige pjesama za djecu Senke Sevlić: U vrtiću i oko njega

U Vrticu I Oko Njega

Matica hrvatska Sisak predstavlja knjigu pjesama za djecu Senke Sevlić: U vrtiću i oko njega. Knjigu će predstaviti Đurđica Vuković, urednica  i Senka Sevlić, autorica i prijatelji.

 

„Svijet postaje sve digitalniji, knjige i slikovnice za djecu ostaju neprocjenjiv izvor obrazovnih i emocionalnih iskustava za djecu. Njihova sposobnost da podučavaju, potiču maštu i promoviraju moralne vrijednosti čini ih dragocjenim resursom za rastuće generacije. Stoga je važno da podržavamo i promoviramo čitanje knjiga i slikovnica za djecu kako bismo osigurali da buduće generacije odrastaju s bogatim izvorom znanja, mašte i empatije.

 

Matica hrvatska Siska prepoznala je važnost knjiga i slikovnica za djecu i tijekom obnoviteljskog rada objavila ih je nekoliko: Priča o brkatom somu Đurđice Vuković, Sisak Smjehograd Ive Dužić i Kristine Mareković, Mogu biti sve što poželim Antonije Ugarković i sad knjigu poezije za djecu Senke Sevlić.“ (Đ. Vuković)

 

Senka Sevlić, rođena je u Sisku, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek u Petrinji, te diplomom stekla zvanje odgojitelja predškolske djece. Radi u Dječjem vrtiću Sisak Novi  na mjestu odgojitelja animatora, uz dugu praksu odgojitelja u neposrednom radu s djecom.

 

Knjigu je oblikovala Julija Marjanović, podcrtavajući oblikovanjem ljepotu stihova koji su nam darovani. Knjiga je tiskana financijskom potporom Grada Siska.

Promocija će se održati 10. studenog 2023. s početkom u 18 sati, Kulturno – povijesni centar SMŽ , Sisak, Ulica kralja Tomislava 5.

najčitanije