Pogledajte film ''Kada se probudim" online

nn

261020211635208314.jpeg

U sklopu programa ”Premostimo društvenu distancu zajedno kroz umjetnost”, Gradska galerija Striegl vas poziva da pogledate online premijeru kratkog filma Gorana Nježića pod nazivom ”Kada se probudim”.

Ovaj kratki film nastao je tijekom perioda izolacije te se je uz brojna ograničenja autora (u potpunosti je snimljen mobitelom), usmjerio na razradu ideje u čijoj srži su sekvence sna, melankolični prizori između sna i jave razrađeni kroz poetične vizualne kontrapunkte i donešeni ispreplitanjem unutrašnjeg i vanjskog prostora (interijera i eksterijera/intime i javnosti). Ovaj kratki film donosi nam atmosferu kinematografski razrađene poetike, istraživanje prostora i vremena s nježnim i efemernim akterima, u kojima prepoznajemo neprocjenjivu egzistencijalnu važnost te nas na taj način smišljeno usmjerava na razmišljanje o svijetu oko sebe i svojem mjestu u njemu. Na momente dokumentarističan, nadrealan, vizualno upečatljiv u obuhvaćanju prostora sa svim njegovim fragmentima i detaljima, film nas uvlači u svoj vlastiti osjećaj za vrijeme. Autorovim izjednačavanjem uloga koje u ovom filmu imaju biljke, životinje, zemlja i čovjek bivamo intenzivno podsjećeni i upućeni na izvore humanosti koja nam je u ovim vremenima krajnje nužna.

Glavnu ulogu u filmu tumači Nataša Majstorović, a koncept, snimanje,režiju i montažu potpisuje Goran Nježić. Postprodukcijski segmenti filma dio su izolacijom potaknute online suradnje s bečko-riječkim umjetnicima Johnom Kardumom i Irom Tomić.

Goran Nježić je nagrađivani autor kratkih filmova i glazbenih videa, režira i piše scenarije i bavi se slikarstvom. Također svira bubnjeve u indie noise rock bendovima ### i Punčke. Goran živi na relaciji Švicarska – Hrvatska, a uz Sisak je vezan cijeli svoj život u kojem je trenutno baziran.

Online premijera filma održat će se večeras (petak 10.4.) s početkom u 21,00 sat na facebook stranici Gradske galerije Striegl.

najčitanije