Podium Brass Kvartet na 22. Danima glazbe Miroslava Miletića

imp

Podium Brass Kvintet

Drugi koncert u ciklusu 22. Dana glazbe Miroslava Miletića održat će Podium Brass Kvintet u srijedu, 26. listopada 2022. godine s početkom u 19 sati u Dom INA rafinerije.

 

Podium Brass Kvintet nastao je u studenom 2014, a čini ga pet izvrsnih glazbenika : Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba). Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici.

 

Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima.

 

Rad kvinteta se iznad svega temelji na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja ( Prohaska, Bobić, Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević… ), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma, pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.

 

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 14 do 20 sati. Na dan koncerta u Kazalištu 21 od 14 do 17 sat i u Domu INA rafinerije od 18 do 19 sati.

najčitanije