20. Dani glazbe Miroslava Miletića

imp

251020211635203748.jpeg

Koncertom Zagrebačkih solista u ponedjeljak, 19.listopada, započinju ovogodišnji jubilarni 20. Dani glazbe Miroslava Miletića.
Traju do 30.listopada, a osim Zagrebačkih solista publika u Koncertnoj dvorani Miroslava Miletića u Glazbenoj školi Fran Lhotka imat će prilike vidjeti još tri koncerta.

Program:

19.listopada – Julija Gubajdullina – klavirski recital
28.listopada – Zagrebački kvartet saksofona
31.listopada – Siscia Vox Mundi kvartet
Koncert Zagrebačkih solista u Glazbenoj školi Fran Lhotka počinje u 19 sati. Ulaz je besplatan no zbog epidemiološke situacije, ograničen je broj mjesta.
Festival se održava u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i uz potporu Glazbene škole Frana Lhotke Sisak, a pod pokroviteljstvom Grada Siska i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

Više o Miroslavu Miletiću……
Miroslav Miletić (Sisak, 22. kolovoza 1925. – Zagreb, 13. siječnja 2018.), skladatelj, violist, violinist, glazbeni pedagog, umjetnički voditelj, nakladnik. Rado je svirao, putovao, upoznavao ljude, usavršavao se i učio. Utemeljio je (1960.) i umjetnički vodio Gudački kvartet ˝Pro arte˝ koji je u 43 godine djelovanja održao, u domovini i diljem svijeta, više od dvije tisuće koncerata promičući suvremenu glazbu, osobito onu hrvatskih skladatelja. Miroslav Miletić dobitnik je brojnih značajnih nagrada: Zaklade Gaudeamus u Nizozemskoj za Koncert za violu i orkestar (1959.), Zlatni lav u Veneciji za glazbu za film Piko (1960.), dvije zlatne medalje u Verceliju za Diptih za violončelo i glasovir i Suitu in modo antico za flautu i glasovir (1967.), Vjesnikovu nagradu za glazbenu umjetnost ˝Josip Štolcer Slavenski˝ za skladbu Godišnja doba (2002.), Porina za životno djelo (2009.) Jedan je od najplodnijih, najviše objavljivanih i najčešće izvođenih hrvatskih skladatelja kod nas i u svijetu.

miletićevi dani

najčitanije